2 jongeren komen om bij zwaar verkeersongeval in Sint-Katelijne-Waver

In Sint-Katelijne-Waver zijn vanmorgen vroeg twee jongeren om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Drie andere inzittenden raakten zwaargewond, twee van hen vechten voor hun leven. Het gaat om studenten die terugkwamen van een fuif.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur vanmorgen. Het voertuig reed eerst tegen een verkeerslicht, botste daarna tegen enkele geparkeerde voertuigen en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een appartementsgebouw.

Twee inzittenden - beiden 18-jarige jongens uit Wuustwezel - kwamen om het leven. De bestuurder van de wagen - een 19-jarige jongeman uit Leuven - raakte zwaargewond, maar zou stabiel zijn. Nog twee andere passagiers - een 21-jarige uit Hoeilaart en een 19-jarige uit Leuven - vechten voor hun leven.

Er was geen andere wagen bij het ongeval betrokken. Volgens de eerste vaststellingen van het parket is er sprake van overdreven snelheid en intoxicatie. De slachtoffers zijn studenten die terugkwamen van een fuif in Mechelen.

"Een bom op de campus"

De jongeren studeren allen aan de technologiecampus De Nayer van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver. "Dit is een bom die op de campus valt", zegt unit manager Martine Taeymans. "Vijf jonge mensen in de fleur van hun leven die zoiets meemaken... Iedereen is aangeslagen."

"We vinden steun bij elkaar en we bieden een luisterend oor. We hebben een rouwregister, gesprekken zijn mogelijk net als psychosociale diensten. Dat zetten we de komende dagen voort. Aan het begin van de lessen organiseren we minuten stilte en sommige lessen gaan niet door. Het is maatwerk."

Meest gelezen