"Ik wilde niet alleen de beste job, maar ook het beste leven van de wereld"

In mei 2009 won Ben Southall "the best job in the world". De Brit versloeg ruim 34.000 sollicitanten die ook droomden van een luxeleventje op Hamilton Island in The Great Barrier Reef, Australië. Over dat luilekkerleventje moest hij dan vertellen in een blog, om zo deze streek te promoten bij toeristen. Intussen zijn we bijna 8 jaar verder en is het leven van Southall alleen maar avontuurlijker geworden.

Na zijn 6 maanden-contract bleken zijn werkgevers zo tevreden over hem, dat ze hem de job van "toeristisch ambassadeur" van de hele regio van Queensland aanboden. Dat opende weer deuren naar andere mogelijkheden, zo vertelde hij op de Australische nieuwswebsite News. En reizen, dat doet hij niet langer alleen.

Tijdens een prijsuitreiking ontmoette Ben immers Sophee, met wie hij 5 jaar geleden trouwde: "Het leven is behoorlijk cool als je kan leven en rondreizen met de persoon van wie je houdt. Het grote voordeel is dat je je ervaringen van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in de wereld kan delen."

"In het kader van een eigen project zijn we in 2015 van Singapore naar Londen gereden in mijn oude Land Rover. Nadat ik de beste job in de wereld gewonnen had, vertelden sommigen me dat zij het beste leven in de wereld leidden. Maar dat was ik dus niet. Dat was bijgevolg de volgende stap."

Ben: "Iedere dag in een kantoor moeten doorbrengen, ik zou me er dood vervelen. Ik begrijp niet dat mensen gedurende 10 jaren of meer hetzelfde beroep kunnen blijven uitoefenen."

Sophee: "Het dagelijkse reilen en zeilen, zo voorspelbaar en met weinig eigen initiatief, werkte op mijn zenuwen. Ik wilde liever carrière maken door het onbekende te ontdekken. Die ervaringen wilde ik dan delen met anderen, om hen ook tot dergelijke ervaringen uit te dagen."

Ben: "Hard werken in een kantoor kan je natuurlijk niet vergelijken met voortdurend rondreizen en een invalshoek vinden om over de plaatsen die je bezoekt iets te schrijven, hoe mooi die plaatsen ook zijn. Maar je moet het geduld vinden om de nagel op de kop te slaan."

"Ook al heb je het idee dat je op vakantie bent, toch moet je in de tussentijd blogs schrijven, filmen en foto’s nemen, wat dan weer lange werkdagen met zich meebrengt. Dat kan soms frustrerend werken, want je weet dat je je sponsors te vriend moet houden."

Het reisavontuur van Ben Southall begon in 2009 alvast met deze foto:

Meest gelezen