"Ontslag Flynn is een interne Amerikaanse aangelegenheid"

Het ontslag van de Amerikaanse veiligheidsadviseur Michael Flynn is een interne Amerikaanse aangelegenheid. Dat zegt een woordvoerder van het Kremlin. Andere Russische stemmen zeggen dat het ontslag deel uitmaakt van een beschadigingsoperatie van de Amerikaans-Russische relaties.
Kremlin-woordvoerder Peskov.

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov liet weten dat het ontslag van Flynn een interne Amerikaanse aangelegenheid was en dat hij daar niets aan toe te voegen had. Eerder had hij nochtans de verdediging van Flynn opgenomen door te zeggen dat die in zijn gesprekken met de Russische ambassadeur niet had gesproken over het opheffen van de sancties tegen Rusland.

Flynn nam eerder vandaag ontslag omdat hij gelogen had over zijn gesprek met de Russische ambassadeur en hij vicepresident Mike Pence en president Donald Trump zelf daarover misleid had.

Doelbewuste beschadiging Amerikaans-Russische relaties

De voorzitter van de parlementaire buitenlandcommissie, Leonid Sloetski, ziet het ontslag helemaal anders. "Het is duidelijk dat Flynn gedwongen werd om zijn ontslag in te dienen onder aanzienlijke druk", zei Sloetski. "Het doelwit was de Amerikaans-Russisch relaties en het ondermijnen van het vertrouwen in de nieuwe Amerikaanse administratie. We zullen zien hoe het nu verder gaat."

Een ander parlementslid, Konstantin Kosatsjov zei op zijn Facebook-pagina dat het ontslag van een veiligheidsadviseur voor zijn contacten met Rusland "geen paranoia is, maar nog iets erger". Kosatsjov is erg teleurgesteld in de nieuwe Amerikaanse regering. "Ofwel heeft Trump niet de noodzakelijke onafhankelijkheid en is hij in de hoek gedreven, of anders is de nieuwe administratie van top tot bodem doordrongen van een Rusland-fobie", aldus het parlementslid.

Meest gelezen