"Sport op het werk op maat van het bedrijf"

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters lanceert een nieuwe campagne om sport op het werk te promoten. Om dat doel te bereiken biedt hij bedrijven de mogelijkheid aan om initiatieven op eigen maat te ontwikkelen.
McPHOTO / INSADCO / Bilderbox

"Sporten is iets dat je niet alleen in je vrije tijd doet, maar ook naar, van en op het werk zelf", zegt Muyters in het Radio1-programma Hautekiet. De voordelen zijn legio. "Het is gezond, het geeft werknemers meer zin om weer aan de slag te gaan en je leert er jouw collega's op een andere manier kennen", aldus Muyters.

Momenteel biedt nog geen tiende van de kmo's mogelijkheden aan om op het werk aan sport te doen. Sport Vlaanderen lanceert daarom een software om vraag en aanbod beter op elkaar af te stellen. Eerst wordt er gepolst bij de werknemers waarin ze geïnteresseerd zijn en nadien wordt er gekeken wat in de praktijk mogelijk is.

Sport Vlaanderen begeleidt het hele proces. Samen met de VDAB en de werkgeversorganisaties VOKA, Unzio en NSZ hoopt het zo aan een wijziging van de mentaliteit te werken.

Meest gelezen