Dit is de ontslagbrief van Trumps veiligheidsadviseur Michael Flynn

Michael Flynn heeft vandaag ontslag genomen als veiligheidsadviseur van Amerikaans president Donald Trump. Hieronder: zijn letterlijke ontslagbrief.

"Als onderdeel van mijn takenpakket als de nieuwe nationale veiligheidsadviseur heb ik tal van telefoongesprekken met buitenlandse collega's, ministers en ambassadeurs gehouden. Deze gesprekken waren bedoeld om een soepele overgang te vergemakkelijken en om de nodige relaties op te bouwen tussen de president, zijn adviseurs en buitenlandse leiders. Zulke gesprekken zijn een standaardpraktijk in elke overgang van deze omvang."

"Maar helaas, wegens het snelle tempo van de gebeurtenissen, heb ik de vicepresident en anderen per ongeluk niet volledig geïnformeerd over mijn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur. Ik heb mijn oprechte excuses aangeboden aan de president en de vicepresident, die ze ook geaccepteerd hebben."

"Vereerd"

"Doorheen mijn meer dan 33-jarige carrière eervolle militaire dienst en tijdens mijn ambtstermijn als nationaal veiligheidsadviseur heb ik mijn taken altijd met de grootst mogelijk integriteit en eerlijkheid uitgevoerd tegenover diegenen die ik diende, inclusief de president van de Verenigde Staten."

"Ik bied mijn ontslag aan, en ik ben vereerd dat ik onze natie en het Amerikaanse volk op zo'n voorname manier mocht dienen."

"Ik ben ook heel erg vereerd dat ik president Trump mocht dienen, die in amper drie weken de Amerikaanse buitenlandse politiek geheroriënteerd heeft op een fundamentele manier om de leiderspositie van Amerika in de wereld te herstellen."

"Een van de grootste presidentschappen uit de geschiedenis"

"Terwijl ik opnieuw een stap opzij zet van het dienen van mijn land in de huidige vorm, wil ik president Trump bedanken voor zijn persoonlijke loyaliteit, de vriendschap van diegenen met wie ik werkte doorheen de felbevochten campagne, de uitdagende transitieperiode en de eerste dagen van zijn presidentschap."

"Ik weet dat met de sterke leiding van president Donald J. Trump, vicepresident Mike Pence en het prachtige team dat ze samenstellen, dit team de geschiedenis zal ingaan als een van de grootste presidentsteams van de Verenigde Staten. Ik ben ervan overtuigd dat het Amerikaanse volk goed geleid zal worden als ze allemaal samenwerken om Amerika opnieuw groots te maken."

Ondertekend: Michael T. Flynn, assistent van de president/ nationale veiligheidsadviseur.

Meest gelezen