Een o'tje te weinig: Trump-poster teruggetrokken na pijnlijke spelfout

Een klein o'tje. Dat ontbrak in de quote op de officiële poster ter gelegenheid van de inauguratie van Donald Trump als 45e president van de VS. De poster werd snel teruggetrokken, maar het kwaad was al geschied: de ongenadige sociale media hadden de pijnlijke spelfout allang opgemerkt.

De poster werd een tijdlang te koop aangeboden door de website van de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten. Voor 16,95 dollar kon u het kleinood aanschaffen. Wat kreeg u ervoor in de plaats: een foto van een breedlachende president Trump, begeleid door een inspirerende quote die Trump heeft uitgesproken tijdens zijn inauguratie.

De quote: "No dream is too big, no challenge is to great." De fout werd al snel gespot door twitteraars. Uiteraard moet het "too great" zijn. Een o'tje te weinig dus, maar wel een pijnlijke spelfout. "Een leerling uit het vijfde jaar zou deze tikfout hebben opgemerkt", spot een twitteraar. "Een extra "o" is apart te verkrijgen", proest een ander het uit.

(lees verder onder tweet)

De pagina waarop de poster te verkrijgen was, werd zondagavond snel verwijderd van de website van de Library of Congress, maar intussen circuleerden al heel wat foto's van de typo. De bibliotheek zelf heeft nog geen commentaar gegeven en het is ook niet duidelijk of de instelling nog met een gecorrigeerde versie komt. Op de website van de ontwerper staat wel een goedkopere versie van de poster te koop, zónder spelfout.

Wie verantwoordelijk is voor de spelfout is niet bekend. President Trump zelf zal er allicht voor niets tussen zitten, maar het is in elk geval niet de eerste blunder die in de entourage van Trump wordt gemaakt. Zo tweette Trump eerder een foto van zijn inauguratie met de verkeerde datum erop.

Afgelopen zondag plaatste de Republikeinse Partij dan weer een quote van Abraham Lincoln op Twitter, ter gelegenheid van de geboortedag van de oud-president. Alleen is die quote nooit uitgesproken geweest door Lincoln. En ter voorbereiding van het bezoek van de Britse premier Theresa May drie weken geleden had het Witte Huis het in een memo over Teresa May. Het wegvallen van de "h" bleek niet zo onschuldig, want de bijna-naamgenote van de Britse eerste minister blijkt een pornoactrice te zijn.

Meest gelezen