Fiets van minister Weyts gestolen tijdens zijn persconferentie over... fietsinvesteringen

Van een ongelukkige samenloop van omstandigheden gesproken. De fiets van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) werd gestolen tijdens zijn persconferentie over fietsinvesteringen. "Ik had hem nochtans goed op slot gedaan", vertelt de onfortuinlijke minister aan VRT Nieuws.

Minister Weyts kwam zelf met de koersfiets naar de persconferentie in Halle, maar na afloop kwam hij tot de onaangename constatering dat zijn fiets verdwenen was. Van een ironisch einde gesproken...

"Ik had mijn fiets nochtans goed op slot gedaan. De persconferentie verliep ook niet zo ver van waar hij stond, maar desondanks is er een snoodaard in geslaagd om die fiets te ontvreemden. We hopen via camerabeelden te zien wie de dief is om hem dan te kunnen vervolgen", reageerde Weyts. Hij zal later vandaag ook aangifte doen. De fiets van zijn woordvoerder werd niet gestolen. 

Op de vraag of hij nu moeilijkheden ondervindt om zijn volgende bestemming te bereiken, antwoordde de minister gevat: "We zitten in een station natuurlijk, dus dan kan je de trein nemen. Dat is een perfecte verbinding."

Meest gelezen