Hugh Jackman opnieuw in behandeling voor huidkanker

Bij de Australische acteur Hugh Jackman is opnieuw een huidgezwel vastgesteld. Dat meldde Jackman zelf op Twitter en Instagram. Jackman werd in het verleden al verschillende keren behandeld voor een basaalcelcarcinoom. Dat is een vaak voorkomende en goed te behandelen vorm van huidkanker die veroorzaakt wordt door een overmatige blootstelling aan de zon.

Jackman werd in 2013 voor het eerst met huidkanker geconfronteerd. Toen werd een eerste keer tijdens een operatie een basaalcelcarcinoom van zijn neus verwijderd. Sindsdien probeert hij zijn landgenoten ervan te overtuigen om zich altijd te wapenen tegen de zon. Huidkanker is een veel voorkomende aandoening in Australië. Twee op de drie Australiërs krijgen voor ze 70 zijn te maken met de ziekte.

Ook Jackman kreeg tijdens een routinecontrole opnieuw slecht nieuws te horen. Maar hij blijft er strijdlustig onder. "Opnieuw een basaalcelcarcinoom. Dankzij regelmatige controles en fantastische artsen is alles in orde. Het ziet er erger uit met pleister dan zonder ! GEBRUIK ZONNECREME", tweette hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

De 48-jarige Australiër is al minstens vijf keer behandeld voor zo'n huidgezwel. Vorig jaar nog postte hij een gelijkaardige foto op de sociale media. Jackman is bekend van "Les misérables" en "Australia". Binnenkort is hij ook opnieuw te zien in de derde film van de X-Men-franchise "Wolverine".

Meest gelezen