Imri Ziv schopt het van achtergrondzanger tot Songfestival

Israël heeft in het programma "The next star for Eurovision" de 25-jarige zanger Imri Ziv aangeduid om het land te vertegenwoordigen op de liedjeswedstrijd in Oekraïne. Ziv stond de voorbije twee jaar als achtergrondzanger op het podium bij de Israëlische inzendingen.

Imri Ziv moet in mei in Kiev proberen om beter te doen dan zijn landgenoot Hovi Star op het podium van het Eurovisiesongfestival. Israël eindigde vorig jaar op de 14e plaats op het Songfestival met het nummer "Made of stars".

Tijdens de talentenjacht "The next star for Eurovision" overtuigde Imri Ziv de Israëlische kijkers met zijn optreden. Hij was de duidelijke winnaar van de talentenjacht en werd met ruime meerderheid van de stemmen van het publiek verkozen tot winnaar.

Imri Ziv zal zich de komende weken concentreren op het schrijven van een nummer voor de 62e editie van het Eurovisiesongfestival.

Meest gelezen