Kamagurka krijgt overzichtstentoonstelling in Oostende

Oostende pakt dit voorjaar uit met een grote overzichtstentoonstelling van kunstenaar Kamagurka. Dat maakt de kuststad zelf bekend. Kamagurka stelt met "Opgepast werken" vanaf 18 maart tot 14 mei tentoon in de Venetiaanse Gaanderijen.

Het wordt de eerste keer dat Luc Zeebroek met een grote tentoonstelling Oostende inpalmt. Kamagurka is geboren aan de kust, in Nieuwpoort, en heeft als vurige supporter van KV Oostende een sterke band met de stad.

Op de expositie "Opgepast werken" zullen de belangrijkste werken te zien zijn van de kunstenaar zoals de "Kamalmanak" die Kamagurka in opdracht van Marc Coucke schilderde in 2008. De kunstenaar zal ook uitpakken met nieuw werk met als thema "Oostende".

Verder zullen de "Spiegeleischilderijen" en stukken uit de reeksen "Mouches volantes" en "Lazy landscapes" te zien zijn. Alles samen zullen 100 cartoons, 25 grote tekeningen, 60 schilderijen en werk van bevriende kunstenaars tentoongesteld worden in de Venetiaanse Gaanderijen.

Meest gelezen