Man gewond na ammoniakincident in station Dendermonde

In Dendermonde is een man lichtgewond geraakt toen die werd overgoten met ammoniak aan het station. De dader kon ontkomen, het parket heeft nog geen verdachte kunnen identificeren. Volgens burgemeester Piet Buyse was de situatie aan het station snel onder controle.
Archieffoto

Het slachtoffer kreeg het goedje in het aangezicht toen die op de trein stond te wachten. Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols heeft de dader dat ook geprobeerd bij twee andere reizigers, maar is dat niet gelukt.

Over de exacte omstandigheden en motieven bestaat nog onduidelijkheid. Volgens burgemeester Buyse ging het om een vechtpartij tussen twee personen en gaat het niet om een "groot incident". De situatie is op dit moment ook onder controle.

Het slachtoffer werd ter plaatse verzorgd en moest niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. De dader kon ontkomen en wordt op dit moment nog steeds gezocht door de politie. In de loop van de ochtend werd een verdachte opgepakt, maar die bleek uiteindelijk niets met de zaak te maken hebben. Het parket meldt dat er op dit moment nog steeds geen verdachte is geïdentificeerd. 

"Plots een enorme ammoniakgeur"

Het incident gebeurde rond kwart voor zeven, er was nog maar weinig volk aan het station van Dendermonde. Een getuige vertelt: "Er was plots een enorme ammoniakgeur. Er kwam iemand afgelopen met een bloedneus, en achter de hoek lag een plat geknepen fles ammoniak."

Volgens de getuige weigerde de man - de vermoedelijke dader - verzorging en zei hij dat hij "dringend moest gaan werken". "Zo is hij weggevlucht", klinkt het. "De ambulanciers hebben dan de man verzorgd die de ammoniak over zich heeft gekregen."

Meest gelezen