NBC News verwerft aandeel in Euronews

De Amerikaanse nieuwszender NBC News heeft een minderheidsaandeel verworven in het Europese nieuwskanaal Euronews. NBC News legt 30 miljoen dollar (ruim 28 miljoen euro) op tafel voor een aandeel van 25 procent in de zender. De nieuwe zender krijgt de naam Euronews NBC.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Het hoofdkwartier van Euronews in Lyon

NBC drukt meteen ook zijn stempel op de nieuwe zender. De huidige topvrouw van NBC News, Deborah Turness komt aan het hoofd te staan van Euronews NBC en krijgt als opdracht om van de twee zenders een nieuwskanaal te maken.

Bij Euronews werken ongeveer 500 journalisten. Hun bijdragen zijn  nu al te zien in 164 landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Door de operatie zullen de nieuwsitems ook getoond worden op NBC News, MSNBC en hun websites.

Volgens de voorzitter van NBC News heeft de zender met Euronews "een unieke internationale partner op een scharnierpunt in het wereldnieuws gevonden".

Meest gelezen