Raketlancering Noord-Korea unaniem veroordeeld door VN Veiligheidsraad

De lancering van een ballistische raket door het communistische regime in Noord-Korea is gisteravond door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties unaniem veroordeeld. De Veiligheidsraad was op vraag van Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea in spoedzitting bijeengekomen om de nieuwste provocatie van Noord-Korea te bespreken.
KCNA via KNS

Dat alle vijftien leden van de Veiligheidsraad de test van Noord-Korea veroordelen, hoeft uiteindelijk niet te verbazen aangezien eerder op de dag China, een van de belangrijkste bondgenoten van Pyongyang, en Rusland al kritiek hadden geuit op de rakettest.

Nu hebben alle leden ingestemd met een tekst voorgelegd door de VS waarin staat dat de rakettest een "ernstige overtreding" is van de VN-resoluties.