Tekening van een hondje blijkt werk van Rembrandt

De onderzoekers van het Herzog Anton Ulrich Museum in Braunschweig in Duitsland hebben een krijttekening van Rembrandt van Rijn (1606-1669) ontdekt. Rembrandt was een van de belangrijkste schilders van de zeventiende eeuw. Het werk dat ontdekt is, zat al sinds eind de 18e eeuw in de collectie van het museum.

Een krijttekening van een hondje van minder dan tien op tien centimeter wordt door de onderzoekers van het Herzog Anton Ulrich Museum in de Duitse stad Braunschweig toegeschreven aan de Nederlandse meester Rembrandt van Rijn.

De onderzoekers kwamen tot die conclusie tijdens de systematische digitalisering van de werken in de collectie van het museum. Na vergelijkingen van vergelijkbare originelen in Amsterdam, Parijs en Wenen en microscopische analyse wordt de tekening toegeschreven aan Rembrandt van Rijn.

De tekening zit als sinds eind de 18e eeuw in de collectie van het museum, maar werd al die tijd toegeschreven aan de Duitse schilder Johann Melchior Roos (1663-1731).

Rembrandt van Rijn is vooral bekend van het monumentale doek "De nachtwacht". Hij wordt beschouwd als de belangrijkste Hollwandse meester uit de 17e eeuw.

Meest gelezen