Voormalig topbankier Mnuchin legt eed af als VS-minister van Financiën

Steven Mnuchin heeft in het Witte Huis de eed afgelegd als de nieuwe minister van Financiën van de Verenigde Staten. Mnuchin is een voormalige bankier en volgens Republikeinen daardoor uitermate geschikt voor de job.

Volgens president Donald Trump is het Amerikaanse financiële systeem met Steven Mnuchin als minister "echt in fantastische handen". Mnuchin was tot 2002 topman bij zakenbank Goldman Sachs. Daarna werkte hij voor verschillende financiële fondsen en kocht tijdens de financiële crisis de bank Indy Mac die hij omdoopte tot OneWestBank.

De benoeming Mnuchin werd gisteravond laat bevestigd door de Senaat in Washington. Democraten hadden zware bedenkingen geuit bij de figuur van de nieuwe minister. Volgens hen heeft hij zijn fortuin - zo'n half miljard dollar - gemaakt op de kap van de gewone Amerikaan tijdens de financiële crisis.

Na het groene licht van het Congres legde Steven Mnuchin de eed af in the Oval Office. President Trump zei dat zijn minister van Financiën zijn hele carrière geld heeft gemaakt in de privésector en nu gaat werken voor de Amerikaanse belastingbetaler.

Meest gelezen