Delphine Boël toont haar werk in Museum van Elsene

De kunstenares Delphine Boël heeft haar expo "Never give up" voorgesteld in het Museum van Elsene. Vanaf morgen is het publiek welkom in het museum om kennis te maken met het meest recente werk van de vermoedelijke natuurlijke dochter van koning Albert.

Vorig jaar toonde Delphine Boël haar werk nog op de expo "Love life" in Hasselt. Begin 2017 heeft ze alweer een nieuwe expo klaargestoomd: "Never give up" in het Museum van Elsene.

De kunstenares weigert in te gaan op vragen over mogelijke verwijzingen naar haar natuurlijke vader in haar werk. Op dit ogenblik loopt de rechtszaak van Delphine Boël tegen koning Albert over de erkenning van het natuurlijke vaderschap nog steeds.

Haar werk "TABOO in chains" verwijst wel duidelijk naar de Belgische politiek. "Het werk toont een vrouw die met handboeien vastgemaakt is aan een Waalse en een Vlaamse vlag. Ze is vastgeketend aan een politiek probleem en ze draagt geen ondergoed. Dat toont aan dat ze bijzonder kwetsbaar is."

De vrouwfiguur in de installatie draagt een trui die gemaakt is uit papier met vervaagde kleuren. "De vale kleuren heb ik heel doelbewust aangebracht. Als er geen zorg voor gedragen wordt voor de figuur, zal ze helemaal wegkwijnen. Er moet zorg voor gedragen worden", besluit Boël.

De expo "Never give up" in het Museum van Elsene loopt nog tot 14 mei.

Boël: "Dochter van een koning? Daar heb ik niets over te zeggen"

Meest gelezen