Grenswachten ontmantelen "drugskatapult" aan grens met Mexico

Amerikaanse grenswachten hebben een katapult ontmanteld aan de Mexicaanse grens waarmee zware pakken marihuana een flink eind over de grens in de VS konden worden geschoten. Ze vonden ook twee grote pakken marihuana die in totaal 21 kilogram wogen.

Het toestel, dat op dezelfde manier werkte als een middeleeuws oorlogstuig, werd vorige week ontdekt in de buurt van Douglas in de staat Arizona. 

De grenswachten merkten dat er iets verdachts aan de hand was, toen een groep mannen aan de grens de benen nam toen ze er aankwamen. Ze vonden toen de katapult, die vast gelast was aan de metalen scheiding die op dat deel van de grens is opgetrokken.

Na een korte zoektocht vonden ze ook twee zware pakken marihuana, die klaar lagen om over de grens in de VS geschoten te worden. De pakken wogen samen meer dan 20 kilogram.

De katapult werd ontmanteld en in beslag genomen door de Mexicaanse politie, de Amerikaanse grenswachten namen de drugs in beslag.

1.000 kilometer

De grens tussen de VS en Mexico is zo'n 1.770 kilometer lang, en iets meer dan 1.000 kilometer is nu al afgemaakt door een muur of een of ander hek.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft beloofd dat hij een muur langs de hele grens zal bouwen. Of dat de drugsmokkelaars zal tegenhouden, is nog maar de vraag.

De laatste jaren zijn die hoe langer hoe creatiever geworden in het bedenken van manieren om hun "product" over de grens te krijgen. Zo hebben ze al drones gebruikt, hellingen om met een auto over de muur te springen, en luchtkannonnen. Ook van tunnels onder de grens maken ze vaak gebruik. In maart vorig jaar ontdekten de autoriteiten een tunnel van wel 380 meter lang tussen een restaurant in Mexico en een huis in Californië. En nu hebben ze dus een katapult met een flinke veer gebruikt.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen