Groen Gent beslist vanavond over toekomst kartel met SP.A

In Gent beslissen de leden van Groen vanavond over het voortbestaan van het kartel met SP.A. "Ik heb er vertrouwen in dat het een integer en open gesprek wordt en dat onze leden een wijze beslissing gaan nemen", zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).

De Groen-leden krijgen in het Geuzenhuis een toelichting over de afgelopen dagen en er wordt ook naar de toekomst gekeken. Onder meer een reeks afspraken die zondag met SP.A werden gemaakt zullen aan bod komen. Het gaat dan om transparantie van mandaten en bijkomende vergoedingen, een plafond op bijkomende vergoedingen bovenop de wedde, pleidooi rond ethisch beleggen in alle structuren waar mandatarissen komen en een versnelde uitstap uit Publipart/EDF Luminus. Allicht laat op de avond zal duidelijk worden of de leden overtuigd zijn en of ze verder willen met het kartel.

De SP.A houdt haar algemene vergadering vanavond in de Vooruit, maar daar staat het kartel niet op de agenda. Op voorstel van het partijbestuur zal aan de leden worden gevraagd of ze akkoord gaan met de aanduiding van Sven Taeldeman als opvolger van schepen Tom Balthazar en Rudy Coddens als nieuwe lijsttrekker. "Ik ga ervan uit, en dat is de traditie die we hebben, dat er gezond gediscussieerd zal worden, mocht dat nog nodig zijn," zegt fractieleider Anne Schiettekatte.

Meest gelezen