Lid raad van bestuur Publipart: "Vergoedingen best afschaffen"

De raad van bestuur van Publipart moet de vergoedingen voor de bestuurders afschaffen. Dat zegt Paul De Fauw, die lid is van de raad van bestuur, in "De ochtend" op Radio 1. "Dat is geen veroordeling van het verleden, maar het is denk ik wel nodig om op een serene manier voort te kunnen werken."

De raad van bestuur van Publipart komt vanmiddag om 14.30 uur samen. De vergadering was al lang vastgelegd, maar krijgt nu wel een andere dimensie door de heisa die de afgelopen dagen is ontstaan rond vermeende overbetaalde postjes en dubieuze beleggingen. Het belangrijkste punt op de - vernieuwde - agenda? De toekomst van de nv.

"Ik heb begrip voor de vragen die worden gesteld over het bestaansrecht van de vennootschap en de vergoedingen die worden betaald", zegt Paul De Fauw in "De ochtend" op Radio 1. Hij is een van de leden van de raad van bestuur van Publipart en is ook de voorzitter van de raad van bestuur van EDF Luminus. Hij betreurt het wel dat er geen aandacht is voor de "positieve zaken die uit de vennootschap voortkomen". 

"De laatste jaren hebben we 50 miljoen euro kunnen uitbetalen aan de aandeelhouders", geeft De Fauw als voorbeeld. "Dat geld is op die manier naar de gemeenten gegaan, maar dat komt bijna nooit aan bod. Dat is jammer."

350.000 euro

Alle bestuurders van Publipart samen kregen zo'n 350.000 euro bruto per jaar. Of dat te rechtvaardigen is, wil De Fauw niet zeggen. "Ik ben zelf bestuurder, het is dus niet eenvoudig om daarop te antwoorden."

"De raad van bestuur moet volgens mij vanmiddag beslissen om de vergoedingen naar nul te brengen", zegt de man, die benadrukt dat hij niet spreekt voor de voltallige raad van bestuur. "Dat is geen veroordeling van het verleden, maar het is wel nodig om op een serene manier voort te werken. Je kan deze vennootschap niet zomaar van de ene dag op de andere liquideren."

Meest gelezen