Organisatoren Songfestivalshow stappen op, EBU vraagt snelle vervanging

Het team van 21 mensen van de Oekraïense zender UA:PBC dat instaat voor de organisatie van het Songfestival is opgestapt, uit onvrede over de personeelsvoorwaarden. De EBU vraagt de UA:PBC om snel een oplossing te vinden. Het 62e Eurovisiesongfestival vindt midden mei plaats in Kiev in Oekraïne.

Het kernproductieteam van het 62e Eurovisiesongfestival heeft op 10 februari ontslag genomen bij de Oekraïense zender UA:PBC. De ploeg van 21 mensen met onder anderen de producers Oleksandr Charebin en Victoria Romanova stappen op uit onvrede met de gang van zaken bij de organisatie van het druk bekeken event.

Ze klagen onder meer aan dat hen door een personeelswissel in december alle verantwoordelijkheid is ontnomen, waardoor ze geen beslissingen meer kunnen nemen over de organisatie van de show.

De European Broadcasting Union heeft akte genomen van het ontslag van het productieteam, maar wil niet reageren op de oorzaken. De EBU dankt Kharebin en Romanova en hun team voor het harde werk dat ze geleverd hebben. Daarnaast eist de EBU een snelle oplossing van UA:PBC.

"We hebben UA:PBC gevraagd om ondanks de personeelswissel vast te houden aan het tijdschema van de organisatie van het Eurovisiesongfestival", meldt de EBU.

Het 62e Eurovisiesongfestival vindt plaats op 9, 11 en 13 mei in Kiev in Oekraïne. Vorig jaar won Oekraïne de liedjeswedstrijd met het nummer "1944" van Jamala. De halve finales worden op dinsdag 9 en donderdag 11 mei georganiseerd. Op zaterdag 13 mei wordt de winnaar van de liedjeswedstrijd verkozen in de finale.

Meest gelezen