Topman Century 21 stapt op na veroordeling

Grégory Maquet stapt op als topman van Century 21 Benelux, de marktleider op de Belgische immomarkt. Dat meldt De Tijd en wordt nu bevestigd door het bedrijf.

Maquet is in Spanje samen met de ex-gangster Basri Bajrami veroordeeld voor ernstige bedreigingen. Bajrami ontvoerde in de jaren 80 samen met Patrick Haemers oud-premier Paul Vanden Boeynants.

Ondanks zijn veroordeling tot 18 maanden cel met uitstel en 100.000 euro schadevergoeding, wilde Maquet vorige week nog aanblijven. Maar hij stapt nu toch op nadat Century 21-kantoren zijn ontslag wilden eisen bij het hoofdkantoor in de VS.

Maquet wordt als ceo opgevolgd door Isabelle Vermeir, die al als operationeel directeur actief was. Volgens het vastgoedbedrijf wou Maquet de komende maanden reeds de operationele leiding uit handen geven. "Naar aanleiding van de commotie rond het persoonlijke juridisch dispuut rond hem, heeft hij besloten om de reeds uitgetekende procedure te versnellen. Dit in het belang van het merk Century 21", klinkt het bij het bedrijf.

Meest gelezen