64-jarige Spaanse vrouw bevallen van gezonde tweeling

In de Spaanse stad Burgos is een 64-jarige vrouw bevallen van een gezonde tweeling. De vrouw had een vruchtbaarheidsbehandeling gekregen. Het is vrij uitzonderlijk dat vrouwen op zo'n gevorderde leeftijd nog een kind ter wereld brengen.

De tweeling - een jongen en een meisje - kwamen op de wereld via een keizersnede, wat normaal is bij dergelijke uitzonderlijke bevallingen. De bevalling verliep verder zonder complicaties, en de moeder en haar baby's maken het goed. Het jongetje weegt 2,4 kilo, zijn zusje 2,2. 

De vrouw - die anoniem wil blijven - had een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan in de Verenigde Staten. Ze beviel in het Recoletas Hospital, dat een video van de bevalling online zette. Een multidisciplinair team had zich ontfermd over de bevalling.

Vijf jaar geleden gaf de vrouw - toen als late vijftiger - het leven aan een dochter. Dat kind werd later weggenomen door de sociale diensten uit vrees voor een slechte behandeling. Volgens Spaanse media werd het meisje door haar moeder geïsoleerd en werd ze niet goed verzorgd. Over de pasgeboren tweeling is nog geen beslissing genomen.

Het blijft vrij uitzonderlijk dat vrouwen op zo'n gevorderde leeftijd nog een kind ter wereld brengen. Spaanse media hebben weet van twee recente gevallen in Spanje. In april vorig jaar beviel een Indiase vrouw van boven de 70 van een gezonde jongen, ook al na een vruchtbaarheidsbehandeling.

Meest gelezen