"Ik speel "The wall" aan grens als Trump afziet van muur"

Roger Waters van Pink Floyd heeft in de marge van de voorstelling van een nieuwe tournee de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump tegen het licht gehouden. De zanger en bassist belooft een opvoering van "The wall" te geven aan de Mexicaans-Amerikaanse grens als Trump afziet van de bouw van een muur tussen beide landen.
All rights reserved to Matthias Engels

Roger Waters heeft samen met Pink Floyd-drummer Nick Mason een persconferentie gegeven over de op til zijnde expo in het Victoria and Albert Museum in Londen over de groep Pink Floyd.

Roger Waters zei dat hij met plezier een optreden zal geven aan de Amerikaans-Mexicaanse grens als de geplande muur tussen de twee landen er niet komt. "Ik zou er optreden om een erg humane daad te vieren", aldus Waters. Hij belooft het conceptalbum "The wall" te spelen voor alle Mexicanen en Amerikanen.

Hetzelfde belooft Roger Waters te doen als Israël ooit beslist de apartheidsmuren voor de Palestijnen af te breken. Waters reisde de voorbije jaren de wereld rond met "The wall". Hij is de belangrijkste songleverancier van het succesvolle dubbelalbum uit 1979.

Meest gelezen