"Thriller" van Jackson best verkochte album ooit in de VS

Het album "Thriller" van Michael Jackson uit 1982 is het best verkochte album ooit in de Verenigde Staten. De Recording Industry Association of America heeft bekendgemaakt dat het album de voorbije decennia 33 miljoen keer over de toonbank gegaan is. Op de tweede plaats staat "Their greatest hits (1971-1975)" van The Eagles met 29 miljoen verkocht exemplaren.

Het album "Thriller" van Michael Jackson (1958-2009) is met meer dan 33 miljoen verkochte exemplaren het best verkochte album ooit in de Verenigde Staten. Wereldwijd ging het album al meer dan 105 miljoen keer over de toonbank.

"Thriller" uit 1982 bevat naast het bekende titelnummer ook hits als "Beat it" en "Billie Jean". Het album werd uitgebracht tijdens de hoogconjunctuur van de platenverkoop begin de jaren 80. Wereldwijd kregen miljoen televisiekijkers de clips van Jackson te zien via de muziekzender MTV.

De voorbije jaren is de verkoop van cd's in de VS ingestort. Tien jaar lang is de verkoop van albums gedaald, maar het aantal verkochte albums via streamingdiensten is fors gestegen. De Recording Industry Association of America neemt sinds vorig jaar ook het aantal verkochte digitale albums op in de berekeningen.

Meest gelezen