"Welopgevoede kinderen, dat maken we hier niet vaak mee"

Het moet een enorme opluchting geweest zijn voor Antonio Ferrari, restaurantuitbater in Padua, Italië, toen hij afgelopen weekend in zijn zaak een aantal volwassenen met kinderen over de vloer kreeg, waarbij die kinderen niet voor de nodige amok zorgden. Bij de afrekening schonk hij hen immers een korting van 5 procent. Zijn initiatief kreeg daarna alvast de nodige wereldwijde aandacht.

Ferrari op de Italiaanse editie van nieuwswebsite The Local: "Ik heb geen probleem met kinderen in mijn restaurant, zolang ze zich maar gedragen. Als je onbeschofte ouders in je zaak krijgt, dan denken hun kinderen al snel dat ze alles mogen. Ze leggen hun voeten dan op de tafels, spelen in de toiletten, rommelen met de servetten of doen ronduit vervelend tegen de andere klanten."

"Eigenlijk krijgen we hier niet vaak goed opgevoede kinderen op bezoek. Ook al doen we een inspanning naar kinderen toe door menu’s samen te stellen die enkel voor hen bestemd zijn. Want in essentie zijn we een wijnproeverij. Maar op zondag brengen ouders zo vaak hun kinderen mee, dat we wel iets anders voor hen moeten voorzien."

"Afgelopen zondag hadden we een tafel van 6 volwassenen en 5 kinderen. Het was een verrukking om hen te bedienen. Wat nog meer indruk maakte, was dat op het einde van de maaltijd de kinderen hun kleurboeken mooi opruimden, terwijl de volwassenen nog van hun wijn genoten."

"Het idee om hen een korting te geven, heb ik gekregen tijdens een bezoek in Miami. Dit is een goed alternatief om iets duidelijk te maken aan de klanten, zonder daarom andere klanten voor de borst te stoten. In Italië voelt men zich immers snel aangevallen als je een opmerking maakt over hun kinderen."

"Het is niet de bedoeling om een permanente korting te geven als de kinderen zich gedragen. Wat niet betekent dat ik het niet meer zal toestaan in de toekomst."

Meest gelezen