Brit krijgt betere plaats tijdens concert dankzij Wikipedia

Sommigen hebben veel over om hun favoriete groep op de best mogelijke manier te zien, zelfs een leugentje om bestwil. Zo ook Adam Boyd, die afgelopen vrijdag maar al te graag het concert van The Sherlocks wilde bijwonen, die optraden in Manchester. Maar omdat zijn trein vertraging had, bleek Boyd tijdens het voorprogramma weinig te kunnen zien van wat zich op het podium afspeelde. Dus bedacht hij een plannetje. Hij wijzigde namelijk de Wikipediapagina van de The Sherlocks: Boyd noemde zichzelf als neef van een van de groepsleden de inspiratiebron voor de eerste single van de groep. Hij toonde vervolgens die pagina aan een van de beveiligers en kreeg zo, tot zijn eigen verbazing, toegang tot de VIP-ruimte.

Volgens Boyd was zijn idee een van de vele ideeën die in hem opborrelden nadat hij gedronken had, maar was het juist dit idee dat de bovenhand kreeg.

Na de aanpassing via zijn gsm haalde hij dit als bewijs boven om een betere plaats te krijgen in de concertzaal, "zelfs zo dicht bij de groepsleden, dat ik de tijd van hun horloges kon aflezen".

Boyd (zie foto beneden) reageerde gisteren op nieuwswebsite Huffington Post: "Ik kon helemaal niet vatten dat men me binnengelaten had. Ik verwachtte dat ik op elk moment zou kunnen naar buiten gesleept worden en dat me verboden zou worden nog binnen te komen. Maar nee, ik mocht zelfs gaan en staan waar ik wilde in het volledige VIP-gedeelte."

Sommigen vonden dat Boyd zijn verhaal danig overdreef, maar volgens nieuwswebsite Mashable werd de Wikipediapagina van The Sherlocks wel degelijk veranderd, om 20.28 uur op vrijdagavond, met toevoeging dus van Boyds naam:

Boyd: "De aandacht die ik de afgelopen dagen gekregen heb, is fenomenaal. Ik vond het voorval zelf grappig en wilde dat mijn vrienden dat ook wisten. Dat het zo buiten proportie zou opgeblazen worden, dat had ik niet verwacht."

The Sherlocks zelf lieten intussen weten dat ze de actie van Boyd erg plezant vonden en dat de jongen er blijkbaar goed over nagedacht had: "Dat het hem dan ook nog gelukt is, maakt het nog plezanter. Goed gedaan! Fair play to the lad."

Meest gelezen