Derde aanslag in drie dagen tijd in Bagdad: zestien doden

Bij een aanslag met een bomauto op een markt in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens zestien doden gevallen. Het is al de derde aanslag op drie dagen tijd in Bagdad. Dat meldt een verantwoordelijke van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De ontploffing deed zich voor in de wijk Bayaa, in het zuiden van de stad. In dezelfde wijk kwamen dinsdag vier mensen om bij een gelijkaardige aanslag.

Vandaag vielen ook 25 gewonden. Medische bronnen bevestigden de balans van het aantal doden en gewonden.

De aanslag werd nog niet opgeëist.

Gisteren bracht een zelfmoordterrorist zijn auto tot ontploffing in een wijk in het noorden van de stad waar vooral sjiieten wonen. Daarbij vielen elf doden. Die aanslag werd opgeëist door de terreurgroep IS.

Meest gelezen