Meer dan 70 doden bij bomaanslag op heiligdom in Pakistan

De dodentol na de bomaanslag aan een heiligdom in het zuiden van Pakistan loopt verder op. Volgens een nieuwe balans van de politie zijn er nu meer dan 70 doden en 150 gewonden. Op het moment van de aanslag waren duizenden mensen aanwezig voor een religieus ritueel van soefi-moslims.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De bomaanslag was gericht tegen het Lal Shahbaz Qalandar-heiligdom in de zuidelijke provincie Sindh. Er waren duizenden gelovigen, mannen en vrouwen, toegestroomd voor een groot religieus evenement, met dans en muziek.

Volgens lokale media zou een zelfmoordterrorist zichzelf hebben opgeblazen in het heiligdom. Een officiële bevestiging daarvan is er nog niet.

Na de bomaanslag telden de hulpdiensten zeker 70 doden en 150 gewonden. Sommigen werden in kritieke toestand overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt en de hulpverleners verwachten dat de dodentol nog verder zal oplopen.

IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag intussen opgeëist. Moslimextremisten beschouwen soefi's als afvalligen en pleegden in Pakistan al vaker aanslagen op hen.

Meest gelezen