Onderzoekscommissie aanslagen zet punt achter hoorzittingen

De parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart heeft woensdagavond een punt gezet achter - wellicht - de laatste hoorzittingen. Helemaal zeker is dat nog niet, zo houdt de woordvoerder van commissievoorzitter Patrick Dewael nog een slag om de arm.

Concreet is het mogelijk dat de Grote Moskee in Brussel nog een tweede keer gevraagd wordt om iemand af te vaardigen voor een nieuwe hoorzitting. De doortocht van imam Mohamed Galaye N'Diaye overtuigde begin deze week immers niet. Voorlopig lijken de hoorzittingen in elk van de drie luiken - hulpverlening, veiligheidsarchitectuur en radicalisme - afgerond.

De onderzoekscommissie zal zich nu toespitsen op het schrijven van haar eindverslag, waar ook de voorbije weken al druk over gediscussieerd werd. De absolute deadline die de voorbije maanden steeds te horen viel, is 15 maart: een week voor de aanslagen precies een jaar achter ons liggen.

Herbekijk het Terzake-interview met de imam van de Grote Moskee

Meest gelezen