Press Cartoon Belgium zet Kroll in de bloemen

De cartoonist van Le Soir heeft de PCB Cartoonprijs 2017 gewonnen met een cartoon over het boerkiniverbod in Frankrijk. Kroll vergelijkt de huidige situatie met de situatie in de jaren zestig, toen vrouwen aangemaand werden zich zedelijk te kleden op het strand.

Press Cartoon Belgium heeft de laureaten van de PCB Cartoonprijs bekendgemaakt. De Franstalige cartoonist Kroll won de hoofdprijs met zijn tekening in Le Soir over het boerkiniverbod in Frankrijk. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

De tweede prijs gaat naar een cartoon van Joris Snaet van De Standaard. Snaet publiceerde vorige zomer een tekening met Donald Trump, de Amerikaanse vlag en de muur aan de grens met Mexico.

Zak van De Morgen eindigde op de derde plaats met een cartoon over het mediagebruik in Vlaanderen.

In totaal werden er 91 cartoons ingezonden. De laureaten zullen hun prijs in ontvangst nemen op de opening van het 56e Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist. Het festival opent de deuren begin juli 2017.

Meest gelezen