"Hij werkt nog!"

Amanda Diesen en Todd Krieg ontmoetten elkaar tijdens de revalidatie van Krieg die na een motorongeval verlamd geraakte aan de onderste ledematen. Het bleek liefde op het eerste gezicht tussen de motorcrosser, die nu dus in een rolstoel zit, en de therapeute uit Ohio, VS. Dat resulteerde uiteindelijk in een zwangerschap, ook al hadden dokters gewaarschuwd dat dat op natuurlijke wijze vrij moeilijk zou zijn. Op de aankondiging dat er een baby op komst is, probeerde het koppel alvast grappig uit de hoek te komen, tot jolijt van het internet. Want, "It still works!"

Op nieuwswebsites Today en Huffington Post gaf Diesen meer uitleg: "We zijn 2 ronduit geschifte mensen. De aankondiging is lichtjes onvolwassen en ietwat misplaatst, maar iedereen houdt geniepig van zoiets. Mijn gevoel is dat ons verhaal vrij uniek is en inspirerend werkt. Ik hoop dat het ook anderen doet verlangen naar de liefde die men zoekt. Dat het kan gebeuren op de meest onverwachte plek met de persoon van wie je het het minst verwacht dan nog. Zet je dus open voor nieuwe mogelijkheden."

"De bevruchting is op een natuurlijke manier gebeurd. Dokters hadden ons gezegd dat het mogelijk was, maar dat de kansen erg klein waren. Dat we dus IVF zouden nodig hebben."

"Ik stelde Todd voor om als grap "It still works" op de foto mee te nemen. Hij houdt wel van die zotte platte grappen en vond het onmiddellijk oké."

"De reacties op sociale media zijn vaak grappig, maar daarom niet altijd even subtiel. Todd kan er om lachen, maar mij raken ze meer. Gelukkig dat de meesten positief gereageerd hebben. En dat ze hartelijk hebben kunnen lachen met deze onnozele aankondiging."

"Humor is in ieder geval een onderdeel om met de moeilijke situatie waarmee Todd te kampen heeft, beter om te gaan. Want er zijn natuurlijk triestige momenten en daarover kan je niet voortdurend grappen maken. Maar ik ben blij dat ik mijn leven met hem kan delen. Hij zal een voortreffelijke vader voor onze zoon zijn."