"Wie steelt nu een fiets van 65 kg?"

Nadat hij 4 jaar lang de wereld per fiets rondgereisd had, besloot Rob Lutter, eens terug in Groot-Brittannië, om zijn verdere leven op die manier door te brengen. Zijn hoofdbezigheid werd op huisdieren gaan passen als de eigenaars van een huis bijvoorbeeld op vakantie waren. De verplaatsingen tussen die opdrachten deed hij dan per fiets. Intussen zou hij aan een boek werken met de belevenissen van zijn wereldreis, een reis die bovendien ruim 7.000 euro opbracht voor goede doelen. Maar afgelopen weekend werd zijn fiets in Kingston upon Thames gestolen. "Ik moet nu terug van nul beginnen", aldus Lutter.

Van 2011 tot 2015 reisde Lutter dus per fiets de wereld rond, een reis die wereldwijd door diverse nieuwsmedia in hun berichtgeving opgepikt werd. De Brit, die zijn job in Londen opgaf voor zijn wereldreis, bezocht een 30-tal landen: "Dat het met de fiets gebeurde, was niet een of ander hipster-idee. Nee, die fiets was alles wat ik had." Aan die fiets hingen al zijn bezittingen, die Lutter nu dus kwijt is.

Lutter op nieuwswebsite Metro: "Ik was in Kingston upon Thames een plaatselijke winkel binnengegaan om wat eten te halen, op weg naar mijn volgende opdracht. Ik liet de fiets even buiten staan. Omdat ik wist dat het maar een minuutje zou duren, had ik hem niet gesloten. Normaal doe ik dat wel, maar ik had nooit verwacht dat iemand op zo’n korte tijd een fiets steelt die 65 kilogram weegt."

"Toen ik terug uit de winkel kwam was de fiets nochtans weg. Ik heb de politie laten contacteren en we zijn nog op zoek gegaan in de buurt. Maar hij was nergens meer te bespeuren."

"Er zijn vroeger ook al fietsen van mij gestolen geweest, maar dit is niet zomaar een fiets. Mijn hele leven hing eraan. Al de foto’s die ik genomen had, al de verhalen die ik al neergeschreven had. Maar ik wil niet boos zijn. Wie weet, komt er nog iets goeds uit voort?"

"De reacties van de mensen zijn hartverwarmend. Ik heb steun gekregen vanuit verschillende hoeken. Maar ik kan hier niet te lang depressief over zijn. Ik moet verder en dus ga ik nu maar te voet naar mijn volgende opdracht."

Meest gelezen