Advocaat over IS-kopstuk Hicham Chaib: "Hij leeft"

De Antwerpse IS-strijder Hicham Chaib leeft nog. Dat meldt de advocaat van Chaibs familie, Matthias Leys. Afgelopen week circuleerden er berichten dat Chaib om het leven was gekomen bij een bombardement in Irak. Dat klopt dus niet, zo blijkt uit een WhatsApp-bericht vanuit de entourage van Chaib naar de familie.

Afgelopen week circuleerde een document op het internet waarin staat dat Hicham Chaib gedood zou zijn geweest bij een bombardement in Irak.

Maar dat klopt dus niet, zo meldt de advocaat van de familie van Chaib aan VRT Nieuws. De familie heeft namelijk een WhatsApp-bericht ontvangen waarin staat dat alles oké is met Chaib. Dat bericht werd verstuurd vanuit de entourage van Chaib. 

De advocaat van de familie gaat er ook van uit dat Chaib nog altijd in Syrië is, en niet in Irak. De familie wil verder geen contact met Chaib.

Wie is Hicham Chaib

Hicham Chaib komt uit Borgerhout en is een voormalig kopstuk van Sharia4Belgium. In maart 2013 vertrok hij naar Syrië en Irak om er in de rangen van IS te gaan strijden.

Meest gelezen