Belgisch succes op Berlinale met "InSyriated"

De film "InSyriated" is in Berlijn gelauwerd met het Europa Cinemas Label en de kortfilm "The jungle knows you better than you do" wint een award in de nevensectie Generation 14plus. Zaterdag worden de hoofdprijzen uitgereikt op het 67e Filmfestival van Berlijn.

De Belgische films "InSyriated" en "The jungle knows you better than you do" zijn in de prijzen gevallen op het 67e Filmfestival van Berlijn.

"InSyriated" van de Belgische regisseur Philippe Van Leeuw werd onderscheiden met het Europa Cinemas Label. De film vertelt het verhaal van een familie die zich in volle burgeroorlog in Damascus in Syrië bevindt.

De tweede langspeelfilm van Van Leeuw ging op het Filmfestival van Berlijn in wereldpremière. In 2008 maakte de regisseur "Le jour où dieu est parti en voyage".

Aan de uitreiking van het Europa Cinemas Label is geen geldbedrag verbonden, maar wel een distributiedeal waardoor de film in verschillende Europese bioscopen te zien zal zijn.

Beste kortfilm is voor Juanita Onzagea

De Belgisch-Colombiaanse regisseur Juanita Onzaga heeft met haar kortfilm "The jungle knows you better than you do" de speciale prijs van de jury van de nevensectie Generation 14plus gewonnen.

Onzaga krijgt de award voor beste kortfilm voor haar "hybride benadering van een autobiografisch verhaal". "De film zweeft tussen het heden en het verleden en weet op een intuïtieve manier een figuur in beeld te brengen die dicht bij de filmmaakster staat", meldt het juryrapport.

Meest gelezen