Chinezen stappen in Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft een nieuwe grootaandeelhouder: het Chinese conglomeraat HNA Group. Met een belang van ruim drie procent wordt het de op vier na grootste aandeelhouder van de Duitse bank.

Het belang - 3,04 procent om precies te zijn - is vandaag 750 miljoen euro waard. "HNA ziet Deutsche Bank als een zeer aantrekkelijke investering", zegt een woordvoerder van het Chinese concern, dat onder meer actief is in luchtvaart, toerisme en immobiliën.

De aandelenkoers van Deutsche Bank, dat op verschillende fronten in een juridische strijd is verwikkeld, was vorige herfst naar een absoluut dieptepunt gezakt. Sindsdien is de koers van het aandeel wat gestegen.

In een reactie zegt Deutsche Bank "elke langetermijninvesteerder" te verwelkomen. Belangrijkste aandeelhouders van de bank zijn vandaag investeringsfonds BlackRock (6,07 procent) en twee investeringsvehikels van de koninklijke familie van Qatar (elk 3,05 procent).

De Chinezen sluiten niet uit dat ze het belang nog optrekken, maar willen onder de grens van tien procent blijven, aldus nog de HNA-woordvoerder.

Meest gelezen