Geen vuiltje aan de lucht voor Trump en May...

Nieuwsmedia noemen haar de "vrouwelijke Banksy", omdat ze haar identiteit angstvallig geheim houdt. Intussen probeert straatkunstenares Bambi aan de hoge verwachtingen te voldoen, iets waarin ze blijkbaar met verve slaagde met een nieuwe gevelschildering die op sociale media op veel bijval kan rekenen. Onder de noemer "Lie Lie Land", land vol leugens, laat Bambi VS-president Donald Trump en de Britse premier Theresa May alvast onbezorgd de toekomst tegemoet dansen.

Op nieuwswebsite Huffington Post gaf ze een korte uitleg over het nieuwe kunstwerk, dat ze schilderde in Islington, Londen: "Het idee voor deze muurschildering heb ik gekregen toen ik al die posters van "La La Land" in Londen zag hangen. Zo’n gelukkig koppeltje dat ronddanst, zonder ook maar enige zorg aan zijn hoofd. Terwijl de film toch in de bioscoopzalen verscheen tijdens een donkere politieke periode in de wereld."

"Als kunstenares heb je creatieve vrijheid nodig. Ik wil de wereld redden en daarom is een maatschappelijke ondertoon altijd aanwezig in mijn werken. Het is makkelijk om met gesloten ogen te leven, maar dat geeft geen enkele voldoening. Of helpt de wereld niet vooruit", zo verklaarde Bambi in oktober 2015 haar sociaal engagement aan The Guardian.

Meest gelezen