Iconische vingerhoed verdwijnt van het Monopolybord

Het is beslist: Monopolyspelers zullen niet meer kunnen kiezen voor de vingerhoedpion. Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van de vingerhoed beslecht.
De huidige pionnen: auto, vingerhoed, hond, hoed, kat, kruiwagen, schoen en boot

De vingerhoed stond al sinds de lancering van Monopoly in 1935 op het spelbord. In de nieuwe versie van de spelklassieker, die dit najaar op de markt komt, zal het kleinood niet meer te vinden zijn in de speldoos.

Het lot van de vingerhoed werd beslecht door vier miljoen stemmers, die de keuze voor de acht nieuwe pionnen kregen uit 64 opties. Daartoe behoorden ook de acht huidige pionnen. Het was de eerste keer in de geschiedenis van Monopoly dat spelers zo veel inspraak kregen over de toekomst van het gezelschapsspel. De vingerhoed heeft in die populariteitspoll het onderspit moeten delven.

"We zijn verbaasd dat de vingerhoed het niet heeft gehaald, omdat het al zo lang deel uitmaakt van het spel", zegt marketingmanager bij spelproducent Hasbro, Jonathan Berkowitz. Toch sluit hij niet uit dat de vingerhoed later nog terugkeert, in andere versies van het spel.

Welke figuur de vingerhoed van de troon heeft gestoten, is nog niet bekend. De nieuwe reeks pionnen wordt op 19 maart voorgesteld. Of pakweg de hashtag en de emoji de "verouderde" vingerhoed zullen vervangen, en of er nog andere iconische pionnen verdwijnen, weten we dan.

Meest gelezen