Koen Kennis: "Ik heb die 30.000 euro niet gemist"

De Antwerpse N-VA-schepen Koen Kennis zegt dat hij de 30.000 euro bestuurdersvergoeding van Telenet "niet heeft gemist". Dat bedrag werd de afgelopen jaren niet gestort op zijn rekening, maar per abuis op die van oud-bestuurder Leen Verbist (SP.A). Kennis beseft naar eigen zeggen wel dat zo'n grote som voor de gewone Vlaming veel geld is.

Kennis stelde deze week vast dat hij de 12.000 euro per jaar die hij zou moeten krijgen voor zijn bestuurdersmandaat bij Telenet nooit heeft gekregen. De afgelopen 2,5 jaar bleek de totale som te zijn gestort op de rekening van de vorige bestuurder, SP.A-politica Leen Verbist. 

"Ik miste dat geld niet, ik heb daar nooit op gelet", zegt schepen Kennis onomwonden in Terzake. "Op jaarbasis is dat veel geld, dat klopt. Ik heb geen probleem om dat toe te geven, alleen miste ik dat geld inderdaad niet."

Kennis zal het geld nu wel teruggestort krijgen en belooft het te zullen schenken aan een goed doel.

"Mijn kinderen worden bekeken op de speelplaats"

Kennis maakte eerder deze week zijn belastingaangifte bekend, na de commotie die was ontstaan over de vaak royale vergoedingen die politici krijgen voor allerlei mandaten. Zo kwamen we te weten dat Kennis 7.237 euro netto per maand verdient.

"Nu heeft iedereen ondertussen mijn rekening gemaakt. Dat is echt niet het leukste dat er is. We moeten transparant zijn, ik vind dat ook. Ik heb daar helemaal geen probleem mee. Maar ik heb ook kinderen en die worden dan bekeken op de speelplaats. Als ik terugkijk op de afgelopen week, dan denk ik: "Jezus waarom doe je dit nu?"."

"Niemand moet medelijden heb mij", zegt Kennis nog. "Maar men moet wel weten: de politiek is een stil en dat is anders dan het bedrijfsleven. Ik heb gekozen om dat te doen, maar ik ben in een andere wereld terechtgekomen: alles is tijdelijk, ik ben nog nauwelijks thuis en ik ben continu onderhevig aan kritiek."

Kluwen aanpakken

Schepen Kennis wordt wel eens de "koning van de mandaten" genoemd omdat hij er zo'n 40 mandaten op nahoudt. Vandaag stelde de N-VA-politicus nog voor om het kluwen van de intercommunales aan te pakken. "Dat zou 11 van mijn mandaten reduceren tot 4", aldus Kennis in Terzake.

Meest gelezen