Kraft Heinz wil fuseren met afhoudend Unilever

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz wil fuseren met Unilever. Het Brits-Nederlandse concern heeft een eerste voorstel daartoe evenwel afgewezen. Dat heeft Kraft Heinz bevestigd.
foto Peter Hilz (C)

Kraft Heinz zegt een uitgebreid eerste voorstel op tafel te hebben gelegd. "Hoewel Unilever het voorstel heeft afgewezen, kijken wij ernaar uit samen te werken om tot overeenstemming te komen over de voorwaarden voor een transactie", aldus de onderneming.

Rutte

Unilever is een trots, mooi en belangrijk bedrijf. Dat zei de Nederlandse premier Mark Rutte in een eerste reactie op het nieuws. Rutte, die zijn loopbaan bij het bedrijf begon, wilde niet inhoudelijk op de overname ingaan. "Het lijkt mij dat het in de eerste plaats een zaak is van het bedrijf, en niet van de overheid. Maar we zullen dat natuurlijk volgen."

De premier benadrukte dat hij nog niet over voldoende informatie beschikt om eventueel na te denken over een beschermingsconstructie: "Eerst meer weten."

Rutte zei verder dat Nederland trots mag zijn op het schitterende bedrijf, waar hij "met groot genoegen" heeft gewerkt.

Meest gelezen