Miranda Hart strikt "droomrol" in musical "Annie"

Miranda Hart kruipt in de huid van het personage Miss Hannigan in de musical "Annie" in de West End in Londen. Dat zegt de ster van de sitcom met haar eigen naam en van "Call the midwife" in de Britse pers. Ze noemt het haar "droomrol".

Fans van de vrouw die beroemd is van vallen over haar eigen voeten en het doorbreken van "de vierde wand" door het publiek rechtstreeks aan te spreken, kunnen 5 juni in hun agenda aanstippen: die dag gaat in het Piccadilly Theatre in Londen de musical "Annie" in première met niemand minder dan Miranda Hart in de rol van Miss Hannigan, de eigenares van het weeshuis waar het hoofdpersonage Annie opgroeit.

"Miss Hannigan is een droomrol, voor mij toch", vertelt Hart in de Britse pers. "Maar ik dacht nooit dat die droom zou uitkomen. Toch is het nu zo ver en stap ik nu met een nieuwe musicaltred."

"Ik hoop dat mensen de zaal na de show zullen verlaten met het gevoel dat het leven net ietsje beter, dromeriger en leuker is, net zoals wij dat voelen terwijl we de voorstelling opvoeren. Als je me nu wil excuseren, ik moet wat beenwarmers aantrekken."

"Annie" speelt zich af in New York tijdens de Grote Depressie van de jaren 30 en vertelt het verhaal van het 11-jarige meisje Annie die haar miserabele leven in het weeshuis achter zich wil laten en haar ouders wil terugvinden. De musical telt verschillende beroemde nummers als "It's the hard knock life", "Tomorrow" en "Easy street".

Voor deze versie neemt Nikolai Foster de regie voor zijn rekening. De eerste voorstellingen starten op 23 mei en de première staat gepland voor 5 juni.

Hart is bij het grote publiek bekend van haar eigen absurde serie "Miranda". Ze speelt ook mee in de reeks "Call the midwife".

Meest gelezen