Robert Harward past voor job van veiligheidsadviseur onder Trump

Robert Harward, een gepensioneerde admiraal op wie Trump zijn oog had laten vallen om Michael Flynn te vervangen, wil de job van nationale veiligheidsadviseur niet. Waarom Harward precies weigert, is niet geweten.
Public Domain

Een vriend van Harward zei aan de Amerikaanse nieuwszender CNN dat hij het Witte Huis "te chaotisch" vindt. Een bron uit de entourage van Trump gaf aan de Washington Post als uitleg dat Harward het aanbod deels weigert, omdat hij niet de garantie krijgt dat hij zijn eigen personeel kon kiezen. Een andere hoge Amerikaanse medewerker vertelde aan de krant dat zijn weigering het gevolg is van "familiale redenen", en de vrees voor de financiële gevolgen van het opzeggen van zijn baan bij Lockheed Martin.

Sinds het vertrek van Michael Flynn eerder van de week zit de nationale veiligheidsraad zonder topman, en volgens de Washington Post moet het Witte Huis er ook nog 60 van de 200 jobs ingevuld krijgen.

Wie is Robert Haward?

Robert Harward wordt in militaire kringen gerespecteerd. Hij is een oud-commandant van de speciale eenheden van de marine en was onder president George W. Bush al lid van de nationale veiligheidsraad. Sinds 2014 heeft hij een hoge functie bij vliegtuigbouwer Lockheed Martin.

Meest gelezen