Senaat bekrachtigt nominatie Pruitt aan hoofd van EPA

De Amerikaanse Senaat heeft de nominatie bekrachtigd van Scott Pruit, Donald Trumps kandidaat voor de leiding van het milieu-agentschap EPA (Environment Protection Agency). De 48-jarige Pruitt kreeg de goedkeuring van 52 senatoren, 46 anderen stemden tegen.
AP
Pruitt tijdens de hoorzittingen in de Senaat over zijn bekrachtiging.

Pruitt, tot vandaag nog minister van Justitie van Oklahoma, neemt nu de leiding op zich van een agentschap dat hij jarenlang als hoofdaanklager van de staat Oklahoma heeft bestreden. Pruit behartigde de belangen van de olie-industrie en vocht in die functie alle milieubeperkingen voor de olie-giganten aan.

Waarnemers denken dat Pruitt door zijn benoeming tot "boswachter" zijn verleden als "stroper" niet zal afzweren. Pruitt ontkent, net als president Trump, dat menselijke activiteit een belangrijke rol speelt in de klimaatopwarming.