Vrouw Iraanse spoedarts: "Man lijdt pijn. We hopen dat hij snel vrijkomt"

De Iraanse dokter en gastprofessor aan de VUB die al maandenlang in een Iraanse cel zit, is aan een vijfde hongerstaking begonnen. Volgens zijn vrouw lijdt de man pijn. "We hopen dat hij snel vrijkomt en terug kan naar zijn familie", zegt ze.

Dokter Amahdreza Djalali wordt door het Iraanse regime beschuldigd van spionage voor Israël. Hij zit al maanden in voorhechtenis en riskeert de doodstraf. Momenteel is hij aan zijn vijfde hongerstaking bezig. Deze keer wil hij ook geen water meer drinken.

De laatste keer dat zijn familie contact had met hem, was op 14 februari. "Hij heeft pijn in zijn nieren. Er zit bloed in zijn urine", vertelt zijn vrouw. "We hopen dat hij snel vrijkomt en terug kan komen naar zijn familie en de wetenschap."

Zij verwacht dat het proces tegen haar man slechts een schijnproces zal zijn. "Collega's uit Italië, België en Zweden en de verschillende regeringen volgen het in elk geval op."

Meest gelezen