Getuigen treinongeluk onder de indruk van wat er gebeurd is

Na het treinongeluk in Leuven waarbij uiteindelijk 1 dode en 27 gewonden vielen, zijn de meeste inzitten van de trein al naar huis mogen gaan. De mensen die hun verhaal wilden doen, bleken erg onder de indruk.

"Onze trein begon heel hard te schudden. Dan was er iets dat leek op een harde knal, waarschijnlijk een botsing, en begon de trein heel hard te trillen. Er kwam heel veel stof naar beneden en er sprongen overal vonken uit de trein. Onze stoel vloog weg, net als onze spullen", vertelt ooggetuige Arne Hermans aan VRT Nieuws.

"Er was heel veel gekrijs en geschreeuw, dan kwam de trein tot stilstand. Daarna werd iedereen rustig en zijn we beginnen rond te lopen. Zo zagen we dat het stuk trein voor ons gekanteld was en op de helling lag." Hermans opende samen met enkele anderen de deuren, stapte uit en is aan de kant gaan staan.

Opvang in het politiehuis

In eerste instantie was er, behalve het dodelijke slachtoffer, sprake van 19 gewonden die naar het ziekenhuis waren overgebracht. Een 50-tal mensen werd opgevangen in het Leuvense Politiehuis op de Philips-site.

Terwijl ze daar op verhaal kwamen, bleek dat acht mensen eveneens verwondingen hadden opgelopen. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Niemand van de gewonden is er ernstig aan toe.

Meest gelezen