Hinder na treinongeval in Leuven duurt wellicht nog enkele dagen

Als gevolg van het treinongeluk nabij het station van Leuven reden vanmiddag geen treinen vanuit Leuven naar Brussel-Noord, Aarschot of Mechelen. Iets voor 13.30 uur ontspoorde een deel van een IC-trein naar De Panne. Het ongeluk had ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land. Sinds vanavond is er weer beperkt treinverkeer mogelijk, maar de hinder is nog niet achter de rug.

Het verkeer was onderbroken tussen Leuven en Brussel-Noord, Leuven en Aarschot en Leuven en Mechelen. Tussen Leuven en Mechelen rijden vervangbussen.

De IC-treinen van Blankenberge naar Genk en Oostende naar Eupen reden niet tussen Brussel-Noord en Leuven. De IC-treinen De Panne - Leuven / Landen en de IC-treinen Braine-l'Alleud - Leuven reden niet tussen Brussels Airport Zaventem en Leuven / Landen.

De IC-trein Mons - Brussels-Airport Zaventem reed niet tussen Brussel-Noord en Brussels-Airport Zaventem. De L-trein tussen Antwerpen-Centraal - Leuven reed niet tussen Aarschot en Leuven.

Sinds vanavond 18.00 uur is er weer beperkt treinverkeer tussen Brussel en Leuven, over één spoor. Ook het verkeer op de hogesnelheidslijn Leuven-Luik kan hernemen. De verbinding tussen Leuven en Aarschot en Leuven en Mechelen blijft echter onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in.

Infrabel verwacht ook nog de komende dagen heel wat hinder voor het treinverkeer ten gevolge van het ongeval.

Meest gelezen