Rijkswachtcommandant Gommar Vervust van "Kijk uit" is overleden

Rijkswachtcommandant Gommar Vervust (81) is gisteren overleden. Hij presenteerde 12 jaar lang "Kijk uit". In het programma, een samenwerking tussen de openbare omroep, de politie en het BIVV, wordt aandacht besteed aan de verkeersregels en vooral de verkeersveiligheid.
© VRT

Het eerste verkeersveiligheidsprogramma op de nationale tv heette "Veilig verkeer", gepresenteerd door rijkswachtluitenant Alex Van Wanzele van 1972 tot 1976. Toen rijkswachtcommandant Gommar Vervust het programma van hem overnam, gaf hij het een andere naam: "Kijk Uit".

"Kijk uit", een vaste waarde op zaterdag, werd van 1977 tot 1989 gepresenteerd door Vervust. Hij werd later opgevolgd door Flor Koninckx.

"Kijk uit" is een coproductie van de VRT, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de federale politie. Inmiddels presenteert commissaris Werner Van Cant het programma. In 2014 haalde "Kijk uit" nog gemiddeld 300.000 kijkers.

Gommar Vervust: van "Kijk uit" tot "De drie wijzen"

Meest gelezen