Trump: "The New York Times, ABC en CNN zijn de vijanden van Amerika"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft alweer fors uitgehaald naar enkele media. Onder meer The New York Times, ABC en CNN noemt hij niet zijn vijanden, maar wel die van Amerika.

Trump bracht zijn uithaal naar de pers via Twitter. "De FAKE NEWS media (de falende The New York Times, NBC, ABC en CNN) zijn niet mijn vijanden, het zijn de vijanden van de Amerikanen!", schreef hij.

Enkele minuten eerder had de president een gelijkaardige tweet geplaatst, zonder de zenders CBS en ABC en met de boodschap "WALGELIJK!" erbij. Hij verwijderde de tweet om een nieuwe te posten waarin de zenders wél werden vermeld.

"Boodschap rechtstreeks overmaken aan mensen"

Afgelopen donderdag sloeg Trump de Amerikaanse pers nog met verstomming, door de manier waarop hij zich opstelde tijdens zijn eerste persconferentie in het Witte Huis. "Ik ben hier om mijn boodschap rechtstreeks over te maken aan de mensen omdat veel journalisten in ons land jullie niet de waarheid zullen vertellen en de geweldige mensen in dit land niet met het respect zullen behandelen dat ze verdienen", zo startte hij.

Terwijl zowel de Amerikaanse als de buitenlandse media Trumps gedrag tegenover de pers veroordeelden, juichten rechtse commentatoren het toe. Zo kreeg hij onder meer bijval van de bekende conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh.

De president nam het compliment van die laatste maar wat graag in ontvangst. "Bedankt voor de vele aardige verklaringen over de persconferentie gisteren. Rush Limbaugh zei dat het een van de beste ooit was. Fake media niet gelukkig!", tweette hij vrijdag.

Meest gelezen