Veel volk op de begrafenis van René Artois: herkent u de acteurs nog?

Gorden Kaye is begraven in Huddersfield. De acteur speelde in 84 afleveringen cafébaas René Artois -de womanizer én ook wel de pineut- in de legendarische BBC-serie "Allo allo!". Op de plechtigheid daagden heel wat collega's op van Kaye. "De rol van René was op zijn lijf geschreven, de perfecte casting", vertelde vriend en producer Charles Garland.
PA Wire/PA Images

Kaye stierf op 23 januari in een verzorgingstehuis in het Verenigd Koninkrijk. Hij was 75 en leed aan dementie. Gisteren vond pas de uitvaart plaats in zijn thuisstad Huddersfield. Kaye vertolkte jarenlang de rol van René Artois in de oorlogsserie "Allo allo!". Hij brak door als Bernard Butler in de ITV-soap "Coronation Street".

Collega's als Vicki Michelle, Kim Hartman en Sue Hodge woonden de dienst bij. Voor hen was hij gewoon "familie". "Hij was soms echt stout en in voor allerlei fopjes, maar op andere momenten was hij bloedserieus, en soms ook eenzaam, denk ik. Hij had vele gezichten", vertelde Michelle. Hartman reisde met Kaye de wereld rond voor de theaterversie van "Allo allo!". "Het waren geweldige tijden en ik associeer ze met Gorden", reageerde Hartman.

Herkent u sommige acteurs nog?

PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images

Foto 1: actrice Kim Hartman vertolkte Helga in "Allo allo!".
Foto 2: actrices Vicki Michelle en Sue Hodge speelden Yvette en Mimi.
Foto 3: acteur Ken Morley was generaal Leopold von Flockenstuffen.

Meest gelezen