Wilders viseert "Marokkaans tuig" bij aftrap verkiezingscampagne

Onder grote belangstelling van de pers heeft Geert Wilders in Spijkenisse de aftrap gegeven voor de verkiezingscampagne van zijn rechts-populistische Partij voor de Vrijheid (PVV). Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren uitgerukt. Er was ook veel politie en beveiliging op de been.

"Het is vandaag een historische dag en het worden historische verkiezingen", zei Wilders in een korte toespraak. Hij hield zijn toehoorders voor dat ze op de PVV moeten stemmen "als u wilt dat u weer centraal komt te staan". Hij herhaalde zijn bekende boodschap dat "Nederland weer van de Nederlanders" moet worden en dat "ons land zelf moet bepalen wie er binnenkomt".

In het Engels liet hij horen "een groot deel van de Marokkanen in Nederland 'tuig' is dat de straten onveilig maakt".

Spijkenisse is een stad met ruim 70.000 inwoners ten zuidwesten van Rotterdam. Wilders zei voor Spijkenisse te hebben gekozen omdat het een "thuisplaats" van de PVV is.

Een klein groepje mensen protesteerde tegen Wilders. Ze hielden borden op met teksten als "Vluchtelingen welkom" en "Laat je niet bang maken".