Verdachte opgepakt na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Alken

In Alken, in Limburg, is afgelopen nacht een voetganger omgekomen bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Intussen is er een verdachte opgepakt, nadat er vanochtend een signalement van de aanrijdende auto was verspreid.

Afgelopen nacht, rond 1.45 uur, werd een 71-jarige man aangereden langs de Steenweg in Alken. De man was met drie vrienden op weg naar huis na een feest, toen hij werd aangereden op het fietspad. Hij overleed ter plaatse. De bestuurder van de auto reed meteen door. De drie vrienden van het slachtoffer bleven ongedeerd, maar verkeren in shock.

Maar op de plek van het ongeval werden brokstukken van de aanrijdende auto gevonden: glas van de linker koplamp en de linker zijspiegel. 

Daaruit kon het parket al snel afleiden dat de auto van de gevluchte bestuurder een zwarte Skoda Roomster moest geweest zijn. Dat signalement werd vanochtend in de media verspreid. 

Vervolgens is er een tip binnengekomen, die de speurders naar een verdachte leidde: een man die geboren is in 1993 en die met de auto reed die werd gezocht.

Meest gelezen